brandydrinkar

Brandydrinkar

En Syning av Destillerad Elegans

Brandy, med sin rika historia som sträcker sig över kontinenter, har alltid varit en ädel sprit uppskattad av många. Från dess rötter i vinproducerande regioner till den framstående positionen i dagens cocktailvärld, bjuder brandy på en djup, sammetslen & mångsidig smakupplevelse. Hos Spirited Cocktails vill vi guida dig genom den förtrollande världen av brandydrinkar, där tradition möter samtida mixologi.

Brandy - Destillationens Gyllene Era

Ursprungligen skapad genom destillation av vin, har brandy blivit känd för sin förmåga att kapsla in druvans essens i en intensivare och mer raffinerad form. Olika regioner bidrar med sina unika smaknyanser, från den berömda Cognac i Frankrike till den smakrika Armagnac.

Brandydrinkars Karaktär - Från Sötma till Djup

Brandy ger inte bara en söt underton till drinkar utan också en rik djuphet, vilket gör den till en utmärkt bas för en mängd cocktails. Den kan vara stjärnan i en klassisk Sidecar eller ge djup till en modern blandning.

Variationen av Brandydrinkar

Brandy är inte bara en dryck, utan en kategori fylld med variation. Från smakrika spanska brandys till sofistikerade cognacs, upptäck hur dessa olika stilar kan transformera en drink.

Utforska Spirited Cocktails Urval av Brandydrinkar

Upptäck vår samling av handplockade brandycocktails. Oavsett om du redan är van i brandyvärlden eller bara nyfiken på att börja, har vi något för varje palett.

Parisian Spring Punch med calvados, torr vermouth, citronjuice, sockerlag & champagne

Parisian Spring Punch

Parisian Spring Punch Parisian Spring Punch är skapad av den brittiske bartendern Dick Bradsell, känd som en av de mest inflytelserika figurerna i den moderna cocktailvärlden. Han är skaparen bakom klassiker som Espresso Martini & Bramble. Denna punch skapades som en elegant bål för vårsäsongen, med inspiration från Paris vårblomning & den franska traditionen att […]

Gå Till Recept
Roffignac med cognac, hallonshrubb & soda

Roffignac

Roffignac Roffignac har sitt ursprung i New Orleans, troligen omkring 1870-talet, & är uppkallad efter Louis Philippe Joseph de Roffignac, som var borgmästare 1820-1828. Ett annonsutdrag från New Orleans Bulletin i augusti 1874 omnämner “Roufignac” som specialitet hos en lokal bar. Drinken blev snabbt populär & serverades på framstående etablissemang som Mannessier’s Confectionary & senare på restaurang […]

Gå Till Recept
Morning Cocktail med cognac, torr vermouth, orange curacao, marashinolikör, absinth & bitters

Morning Cocktail

Morning Cocktail Morning Cocktail uppträder för första gången i Harry Johnsons Bartenders’ Manual från år 1900, där den beskrivs som en “bracer” för att förbereda sig inför en god måltid. Drycken återfinns även i Harry Craddocks The Savoy Cocktail Book från 1930, där bitters bytts ut mot orange bitters. Svårhetsgrad: Medel Brandy möter torr vermouth […]

Gå Till Recept
Tropical Saratoga med brandy, marashinoliklör, ananasjuice, citronjice & bitters samt saltlösning

Tropical Saratoga

Tropical Saratoga Tropical Saratoga är en modern tolkning av den klassiska Saratoga Cocktail som återfinns i Bartender’s Guide (1887) av Jerry Thomas. Originalet kombinerade cognac, rye & vermouth i en stil som påminner om en Manhattan. Den tropiska versionen behåller brandyns karaktär men byter ut vermouth & kryddighet mot frisk citron, söt ananas & en […]

Gå Till Recept
Saratoga cocktail görs med bourbon, cognac, söt vermouth & bitters

Saratoga cocktail

Saratoga Cocktail Saratoga Cocktail är dokumenterad i Jerry Thomas‘ Bartender’s Guide (1887-upplagan), där den listas som en av flera “fancy cocktails” från 1800-talets senare del. Namnet tros referera till Saratoga Springs i New York – en stad som under 1800-talet var ett populärt resmål för rika amerikaner, känd för sina hästkapplöpningar, spa-källor & eleganta nöjen. […]

Gå Till Recept
Prince of Wales Punch med cognac, ljus rom, portvin, grand marnier, marashino, ananas & apelsin

Prince of Wales Punch

Prince of Wales Punch Receptet återfinns redan i Jerry Thomas’s The Bartender’s Guide (1862), där Thomas förknippar drinken med Prince of Wales. Kombinationen av frukt, starkare baser & portvin ger ett lyxigt & något kraftfullt intryck – i linje med drinken från amerikanska barer under 1850-60‑talen. Svårhetsgrad: Medel En komplex, fruktig & lätt kryddig punch, […]

Gå Till Recept
St. Charles Punch med cognac, portvin, citronjuice, sockerlag & bitters

St. Charles Punch

St. Charles Punch St. Charles Punch är en klassisk amerikansk punsch som har sitt ursprung i 1800-talets New Orleans, där den serverades på det prestigefyllda St. Charles Hotel – ett av de mest eleganta hotellen i staden under den tiden. Drinken dokumenterades av Jerry Thomas i The Bar-Tender’s Guide, först utgiven 1862 & uppdaterad i […]

Gå Till Recept
Japanese Cocktail med cognac, orgeat, bitters & citronzest

Japanese Cocktail

Japanese Cocktail Japanese Cocktail är en av de tidigaste dokumenterade cocktails vi känner till. Receptet publicerades första gången i Jerry Thomas legendariska Bartenders Guide från 1862. Trots namnet innehåller drinken inga japanska ingredienser – namnet tros istället vara en hyllning till en japansk delegation som besökte USA under 1860-talet, då japansk kultur väckte stor fascination […]

Gå Till Recept
Ambrosia med apple brandy,brandy, triple sec, citronjuice & champagne

Ambrosia

Ambrosia Cocktailen Ambrosia har sina rötter i 1920-talets cocktailkultur, där den tog inspiration från sitt mytologiska namn – “gudarnas nektar”. Den plockades upp vid New Orleans restaurang Arnaud’s efter förbudstiden & nämns i Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em som en modern variant på Olympens nektar. Namnet & den mousserande finishen speglar […]

Gå Till Recept
Georgia Mint Julep med branddy, persikolikör, mynta & sockerlag

Georgia Mint Julep

Georgia Mint Julep Georgia Mint Julep är en sydstatsvariant av den klassiska Mint Julep, där persika – en av Georgias mest ikoniska smaker – spelar huvudrollen. Drinken finns dokumenterad i Stanley Clisby Arthurs klassiska bok Famous New Orleans Drinks and How to Mix ‘Em (1937), vilket vittnar om dess etablering i amerikansk cocktailhistoria. Medan originalet […]

Gå Till Recept

Populära brandydrinkar inkluderar Brandy Alexander, Sidecar, Brandy Sour & Vieux Carré mfl.

En klassisk Sidecar görs med brandy, Cointreau (eller annan apelsinlikör) & färsk citronjuice, skakad med is & serverad i ett kylt glas.

Ja, men kvalitetsbrandy som Cognac används ofta för sin rika smak i klassiska cocktails.

En Brandy Alexander görs med brandy, kakaolikör & grädde, skakad med is & serverad i ett kylt glas

Brandy serveras ofta i ett snifterglas för att koncentrera aromerna, men cocktails kan serveras i olika typer av glas beroende på receptet.